Araştırma merkezimiz TURUSIA, "St. Petersburg Society for Cultural and Scientific Cooperation with Turkey" tarafından düzenlenen "Gelibolu'nun 100. Yıldönümü" yuvarlak masa görüşmelerine davetli olarak katıldı.

ÇOMU Türkiye Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (TURUSIA) müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan Rusya'nın St. Petersburg kentinde, "St. Petersburg Society for Cultural and Scientific Cooperation with Turkey" ev sahipliğinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katılarak, araştırma merkezinin 100. Yıldönümü faaliyetleri konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Gelibolu'da Kardeşliğinin 100. Yıl Dönümünün ele alındığı toplantının moderatörlüğünü Prof. Dr. Aleksandr Kolesnikov ile Ankara Politikalar Merkezi Başkanı Hasan Kanbolat gerçekleştirdi.

Rusya'nın Ankara Eski Büyükelçisi Pyotr Stegniy, Türk Rus Toplumsal Forumu Genel Sekreteri Büyükelçi Ender Arat ile Prof Dr. Türkan Olcay (İ.Ü)'ın telekonferans ile katıldığı toplantının onur konukları ise Türkiye'nin St.Petersburg Başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz, Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcisi V.V. Zapevalov, Rusya Avrupa Ofisi Temsilcisi D.K. Zıkov olurken; Rusya Devlet Arşiv Başkanı V.G Smirnov; 1920’de Gelibolu’daki misafirler arasında bulunan Yüzbaşı Rayevski’nin kızı Olyesa Belikova, St. Petersburg Devlet Üniversitesi ile Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü öğretim üyeleri ve araştırmacılar katıldılar.

Türkiye’nin St. Petersburg Başkonsolosu Sayın Mehmet Ferhan Yorulmaz’ın Türkiye’den gelen heyeti konsoloslukta kabulü sonrası yurda dönüldü.