Fotoğraf Sergisi: Gelibolu 1921

Tam yüzyıl önce Gelibolu'da zorunlu bir misafirlik yaşayan Beyaz Rusların 1921 yılında çektiği Gelibolu fotoğraflarının bir bölümünü restore ettik ve renklendirdik. Ortaya oldukça ilginç ve etkileyici sonuçlar çıktı. Bu fotoğrafları ve hikayelerini Türkçe ve Rusça olarak sunduğumuz serginin açılışı 22 Kasım 2021 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi/ Gelibolu adresinde saat 12.00 de gerçekleştirilecek.

Sergi açılışından önce saat 10.00 da Gelibolu Rus Anıtında bir anma töreni düzenlenecek. Gelibolu tarihine de ışık tutan sergimiz çok sayıda kişi ve kurumun istekli işbirliği sonucunda ortaya çıkmış olacak. Sergi Etkinliği için fotoğrafları Araştırma Merkezimiz TURUSIA'ya ileten Rossotrudnichestvo Türkiye Ajansına; renklendirme çalışmalarındaki desteği için Ankara Türk Rus Dostluk Evine; Serginin hazırlanması sürecindeki çok kıymetli destekleri için Gelibolu Belediye Başkanlığı'na ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne teşekkür ederiz.

Gelibolu Türk Rus Kardeşliğinin 100. yıldönümüne ithaf olunan fotoğraf sergimizin yıl içinde Türkiye'de çeşitli illerde ziyaretçilerle buluşması hedeflenmektedir.