ÇOMU Yayını Kitap Rusçaya Çevrilerek Rusya'da Basıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yayını olarak 2019 yılında yayınlanan "Gelibolulu Rusların 100. Yıldönümü" adlı kitabımız Rusçaya çevrilerek Rusya'da basıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yayını olarak 2019 yılında yayınlanan "Gelibolulu Rusların 100. Yıldönümü" adlı  kitabımız Rusçaya çevrilerek  Rusya'da basıldı. Büyükelçi Ender ARAT, Prof.Dr. Aydın IBRAHIMOV ve Prof. Dr. Vedat ÇALIŞKAN tarafından kaleme alınan kitabın editörlüğünü Prof. Dr. Türkan OLCAY üstlendi. Kitabın Türkçeden Rusçaya çevirisi de Leyla ISMAILOVA tarafından gerçekleştirildi.

Türk-Rus Toplumsal Forumu (TRTF), ÇOMU Türkiye Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (TURUSIA) işbirliği ile gerçekleştirilen kitabın basımını Rus Türk İşadamları Birliği (RTIB) üstlendi.