Nobel Ödüllü Değerli Hocamız Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Çanakkale’ye ve Çanakkalelilere Selamları Var.

Kasım ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler COP 29 Taraflar Konferansına hazırlık kapsamında, Azerbaycan Coğrafya Enstitüsü tarafından düzenlenen konferansa TURUSIA merkez müdürü Prof.Dr. Vedat Çalışkan davetli konuşmacı olarak katıldı.

Azerbaycan’da 2024 yılının “Yeşil Dünya Dayanışma Yılı” olarak ilan edilmesi kapsamında 5-6 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen “İklim Değişikliğinin Azerbaycan’ın Doğal Kompleksleri ve Ekonomik Sistemi Üzerindeki Etkisi” adlı konferansın genel kurulunda, İklim-Gıda-Su krizlerine karşı mücadelede Türkiye ve Azerbaycan arasında iş birliği alanlarına dikkat çeken bir konuşma yapan Prof.Dr Çalışkan, konferansın düzenlendiği Azerbaycan Milli İlimler Akademisi’nde Nobel ödüllü hocamız Prof.Dr. Aziz Sancar ile de bir görüşme gerçekleştirdi. ÇOMU Dış Paydaş Danışma Kurulu üyesi Prof.Dr. Cengiz Abdullayev’in de eşlik ettiği görüşmede Prof. Dr. Çalışkan, ÇOMU rektörü Prof.Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu’nun selam ve mesajlarını ileterek, Türkiye’nin gururu Prof.Dr. Aziz Sancar’a Çanakkale ilinin bir kabartma haritasını hediye etti. Prof.Dr. Aziz Sancar da “hepimizin gönlünde, ulusal gururumuz olan Çanakkale’nin ayrı bir yeri olduğunu” söyleyerek ÇOMU ailesine ve Çanakkalelilere en içten selamlarını ve iyi dileklerini iletti.

Haberin linki için tıklayınız.
m.igaz.az/az/news/1613