Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Türkiye Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi

Prof. Dr. Vedat Çalışkan, Rusya Ekonomi, Bilim ve Teknoloji Konseyi (REBTEK) Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğine seçildi.

TURUSIA müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan, Rusya Ekonomi, Bilim ve Teknoloji Konseyi (REBTEK) Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğine seçildi.

Araştırma Merkezimiz TURUSIA müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan, Rusya Ekonomi, Bilim ve Teknoloji Konseyi (REBTEK) Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğine seçildi.

Aynı zamanda Türkiye-Rusya Toplumsal Forumu’nda Türk Kanadı Delegasyon üyesi ve REBTEK Türkiye Bilim Danışma Kurulu Başkanı olarak Türkiye-Rusya kültür diyaloğu çalışmalarına ÇOMÜ mensubu olarak katkı sağlayan Prof. Dr. Vedat Çalışkan, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz bu dönemde Çanakkale için iki önemli gündeme dikkat çekmeye çalışıyoruz. İlk olarak, 2019 yılı Türkiye ile Rusya arasında Kültür ve Turizm yılı ilan edildi. İkincisi, 2020-2021 yılları, Bolşevik Devriminden sonra Gelibolu’ya gelerek burada zorunlu bir gurbet yaşayan yaklaşık 30 bin Beyaz Rus’un 100. Yıldönümü. Tüm bu gelişmeler Türkiye-Rusya ilişkilerinin geliştirilmesine çok önemli katkılar sağlayabilecek bir sürece işaret ediyor. Bu süreçte başta Gelibolu ve Çanakkale olmak üzere Türkiye açısından önemli işbirliği alanları söz konusudur. Bu süreci en verimli ve etkili şekilde planlamaya çalışıyoruz.”

https://www.comu.edu.tr/haber-18741.html?fbclid=IwAR3qyzooZJ4SKOyfkcqr3-EaVOR6V9BmXi26VOb-M1UYYONj3j2Q9ofMBKI